QR-код Інтернет-сайту веб-порталу Головного управління Держкомзему у Миколаївській областіВ області набули право на земельну частку (пай) 200 535 громадян. З них фактично отримали сертифікати на право на земельну частку (пай) 199 719 осіб (99,6%).
За станом на вересень 196 800 громадян замінили сертифікати на право на земельну частку (пай) на держакти на право власності на земельну ділянку. Це складає 98,5% від кількості отриманих громадянами сертифікатів.
Решта 1,5% – 2919 громадян – не замінили сертифікати з об’єктивних причин. Основні проблеми – нотаріально не переоформлено право на спадщину (встановлюється спадщина), місцезнаходження власників сертифікатів невідоме, справи знаходяться на розгляді в суді, невідомі спадкоємці тощо.
По цих особах складено реєстри у розрізі сільських рад. Вони використовуються для здійснення контролю за реалізацією конституційних прав громадян на землю.

———————————————————-

Принагідно запрошуємо громадян, які зверталися щодо оформлення державних актів на землю до 01.01.2011 та частково провели оплату адміністративних послуг Миколаївській регіональній філії державного підприємства “Центр державного земельного кадастру”, до територіальних органів Держкомзему в області із заявами щодо отримання держактів.
У разі неможливості їх отримання слід направити територіальним органам Держкомзему за місцезнаходженням земельних ділянок лист щодо відмови у їх одержанні на даний час.QR-код інформаційної картки Головного управління Держкомзему у Миколаївській області