QR-код Інтернет-сайту веб-порталу Головного управління Держкомзему у Миколаївській областіУ січні на Миколаївщині відбулося 26 “круглих столів”, нарад та зустрічей, присвячених обговоренню земельної реформи. Понад 1100 осіб з 12 районів та міст області зустрілися з представниками органів структури Держкомзему. Серед них — члени особистих селянських господарств, фермери, землевласники, сільгосптоваровиробники. До участі у заходах залучено землевпорядників сільських рад, керівників райдержадміністрацій, районних рад.
В ході зустрічей порушено низку актуальних питань. Зокрема, щодо реєстрації договорів оренди земельних ділянок, передбачення коштів в місцевих бюджетах на проведення грошової оцінки земель. Так само цікавилися селяни, чи буде знятий мораторій на продаж землі; який буде розмір земельної ділянки яка відчужується; чи будуть обмеження до землекористування. Серед прикладних проблем села – виконання програми розвитку земельних відносин на 2011- 2014 роки.
Конструктивна атмосфера діалогу влади і громадськості збережеться і в ході подальших зустрічей, що плануються управліннями і відділами Держкомзему у Миколаївській області.QR-код інформаційної картки Головного управління Держкомзему у Миколаївській області