QR-код Інтернет-сайту веб-порталу Головного управління Держкомзему у Миколаївській областіВ Миколаєві відбулися збори профспілки миколаївських підприємців. Захід присвячено, зокрема, перегляду нормативної грошової оцінки землі, що орендована бізнесменами.
Присутні представники міської ради констатувати, що нормативна грошова оцінка в місті не переглядалася багато років. Рішення про запровадження з 1 липня цього року нових ставок було призупинено. Таким чином міський бюджет недоотримав близько 8,5 млн грн.
“Відповідно до закону, нормативна грошова оцінка землі проводить не рідше одного разу на сім років. В Миколаєві вона не проводилася вже вісім років. Ми — єдине місто, яке перейшло межу законодавства по строкам перегляду нормативної оцінки”, – заявив секретар міськради В. Коренюгін. – “27 січня відбулася сесія міської ради. На ній було прийнято рішення про запровадження з 1 липня 2011 року нових ставок на землю — з розрахунку 216 грн. за 1 кв. м. Вдовольняючи звернення підприємців, його розгляд було перенесено. Створено робочу групу, підготовлено новий варіант по ставкам податку на землю (181,1 грн. за 1 кв. м.). Документ сьогодні знаходиться в Києві. Як тільки документ пройде остаточну експертизу, його передадуть до Держкомзему у Миколаївської області. Якщо пройде ця оцінка, то у нас підвищення ставки складе 1,32”.
При цьому Миколаїв і так входить в число обласних центрів, в яких найнижча оціночна вартість на землю.QR-код інформаційної картки Головного управління Держкомзему у Миколаївській області