Миколаївщина: нарада про нововведення у сфері земельних відносин зібрала представників місцевого самоврядування та сфери землеустроюКерівники Головного управління Держземагентства у Миколаївській області поінформували посадовців та землевпорядників про нововведення у сфері земельних відносин, які набрали чинності з 1 січня цього року. Зокрема, йшлося про стан проведення державної реєстрації земельної ділянки. Увагу учасників звернули на розподіл повноважень між двома відомствами – Державним агентством земельних ресурсів України та Державною реєстраційною службою.
Голови місцевих громад передусім цікавилися змінами щодо реєстрації та розірвання договорів оренди землі, отримання свідоцтва про право власності на землі громади, а також питаннями, пов’язаними з необхідністю інвентаризації нерухомого майна.
Також на нараді розглядалися питання типових недоліків у проектно-технічних документацій, які надходять від державних реєстраторів, обговорювалися пропозиції щодо їх недопущення. Жваву полеміку викликав і розгляд стану проведення нормативної грошової оцінки земель населених пунктів та щодо передачі земель сільськогосподарського призначення державної власності для всіх потреб.
Налагоджена співпраця між Головним управлінням Держземагентства у Миколаївській області та реєстраційною службою області забезпечить оперативне опрацювання проблемних питань, що виникають у процесі роботи даних служб, та створить умови для швидкого обслуговування громадськості. Цьому, беззаперечно, слугуватимуть заходи подібні до проведеної наради.