Проект «Індустріальний парк «Миколаїв» представлено учасникам спільного засідання комітету з економічних реформ та ради вітчизняних та іноземних інвесторів при Миколаївській облдержадміністрації.
Ще в 2011 році в рамках проекту «ЛІНК» Агентства США з міжнародного розвитку USAID Миколаїв взяв участь у конкурсному відборі земельних ділянок, які мають найбільший потенціал для їх освоєння під індустріальні та логістичні парки, щоб залучити інвесторів.
В результаті земельна ділянка Миколаєва пройшла конкурсний відбір. Група з освоєння індустріальних парків USAІD «Локальні інвестиції та національна конкурентоспроможність» розробила концептуальний дизайн індустріального парку. Він може стати основою для концепції індустріального парку Миколаєва згідно з вимогами Закону України “Про індустріальний парк”.
Сильні сторони проекту: і зацікавленість місцевої влади у створенні індустріального парку, і наявність генерального плану міста із зонуванням ділянок промислового розвитку, який відповідає концепції.
Ця ділянка підходить для розвитку індустріального парку локально-регіонального значення з характеристиками науково-технологічного парку. Крім того, ділянка розташована в легкодоступному місці поруч з мережею регіональних доріг і дорогою національного значення.