Відповідно до Плану заходів проведення масштабної кампанії з роз’яснення цілей земельної реформи, державної політики у сфері захисту конституційного права власності на землю 1 серпня 2011 року у Арбузинському та Первомайському районах були проведені семінари-наради з роз’яснення цілей проведення земельної реформи та запровадження ринку земель сільськогосподарського призначення.
В семінарах-нарадах прийняли участь представники Головного управління та відділів і управлінь Держкомзему у районах та містах Миколаївської області, представники районних державних адміністрацій, голови районних, селищних, сільських рад, землевпорядники сільських, селищних рад, керівники фермерських господарств та сільськогосподарських підприємств – лідерів у галузі сільськогосподарського виробництва.
В ході проведення семінару-наради детально обговорювалися питання щодо напрямів реформування земельних відносин на ринкових засадах та становлення ринку земель сільськогосподарського призначення, зміни, тенденції та світовий досвід.
За результатами обговорення учасниками зібрання внесено ряд пропозицій та зауважень до законопроекту «Про ринок земель».