У різних мас-медіа та науково-популярних джерелах тривалий час кочують між інформаційними ресурсами хибні відомості про найвищу географічну точку Миколаївщини. Так, згідно з Вікіпедією, ця висота дорівнює 247 метрів, що робить нашу область вищою за тихоокеанську острівну державу Палау.
Для уточнення цієї інформації за ініціативою Головного управління Держземагентства у Миколаївській області фахівці-геодезисти провели детальну роботу з крупномасштабними топографічними картами Миколаївщини. Результати цієї роботи свідчать: Миколаївщина на 8 метрів вище, ніж вважалося.
Так, згідно з офіційною інформацією державного підприємства “Миколаївський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою”, “найвищою точкою в Миколаївській області є височина з висотою 255,6 м над рівнем моря в межах території Братського району Ганнівської сільської ради”.
Координати нашого “евересту” – 48º 06’ 48,47” північної широти та 31º 39’ 55,74” східної довготи. Ця безіменна височина розташована неподалік від межі з Кіровоградською областю, і робить наш регіон вищим за Мальту. Водночас Миколаївщина не змінила свого місця серед інших областей у “рейтингу висот” і залишається однією з найнижчих.