Ветерани війни та праці, інваліди, непрацездатні особи та особи, які постраждали внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС, багатодітні сім’ї, одинокі матері, інші особи, які потребують соціального захисту та підтримки — всі вони знаходять розуміння і уважне ставлення працівників Головного управління Держкомзему у Миколаївській області.
Представниками відомства забезпечується належна взаємодія з органами виконавчої влади та місцевого самоврядування для оперативного і всебічного вирішення в межах наданих повноважень порушених у зверненнях громадян питань.
Так, за перше півріччя із 256 звернень громадян 79 звернень надійшло від осіб, які потребують соціального захисту. Це становить 30,8% від загальної кількості звернень.
Також у січні-червні 2011 року надійшло, розглянуто та надано відповіді на 24 повторних звернень громадян. З них 14 звернень – з питання отримання державних актів на право власності на земельні ділянки, 4 звернення – з питання спірного суміжного землекористування, 3 звернення – щодо розпаювання земель, по 1 – щодо регулювання орендних відносин, надання та вилучення земельних ділянок тощо.