За вирішенням земельних питань до керівника землевпорядної служби області звернулося 8 осіб.
Фото
Для прийняття рішень та надання кваліфікованих роз′яснень громадянам щодо порушених ними питань, участь у прийомі взяв начальник територіального управління Держгеокадастру у Первомайському районі Віктор Козловський.
Громадян цікавила процедура отримання земельних наділів, подовження договорів оренди землі, створення громадських пасовищ та погодження меж земельних угідь з власниками сусідніх ділянок, надання дозволу на виготовлення проекту землеустрою на земельну ділянку та затвердження технічної документації на земельні ділянки.
Фото
Зокрема, Наталія Ільчанінова зустрілася з учасниками антитерористичної операції із Степківської сільської ради. Перед цим військовослужбовці були на особистому прийомі одного з депутатів Миколаївської обласної ради та не дійшли згоди щодо отримання земельних ділянок.
Фото
Після бесіди з керівником землевпорядної служби за участю начальника територіального органу Держгеокадастру у Первомайському районі учасники АТО погодилися з позицією очільниці Головного управління щодо надання наділів з резерву земель для учасників АТО.

Посадовці та громадяни зрештою досягли консенсусу. Військовослужбовці подякували Наталії Ільчаніновій за розуміння та консультацію. Керівник землевпорядної служби зустрілася і з депутатом Миколаївської обласної ради Григорієм Маріним. Він зрозумів, що проблема полягала у відсутності вільних земельних ділянок, а не у роботі землевпорядників.
Фото
«Ми досягли порозуміння із землевпорядною службою області. Сподіваюся на подальшу плідну співпрацю та взаємодопомогу органів державної влади та місцевого самоврядування на благо нашого народу, – додав Григорій Марін».
Ігор Кузнєцов, житель Первомайського району, прийшов висловити слова вдячності за оперативне вирішення питання виділення земельної ділянки для обслуговування гаражу. Дану проблему заявник не міг вирішити на протязі кількох років. Він наголосив на оперативності та ефективності роботи Держгеокадастру та його територіальних органів.

Наталія Ільчанінова також урочисто вручила понад 40 наказів учасникам АТО та членам родин тих, хто наразі знаходиться у зоні бойових дій. На жаль, не всі запрошені прибули за отриманням документів, адже землевпорядники підготували близько 80 наказів для видачі.
Фото
Фото
Фото

Нагадуємо, що з графіками прийому громадян керівництвом Головного управління Держгеокадастру у Миколаївській області можна ознайомитися на веб-сайті землевпорядної служби області. Запис на прийом до керівництва Головного управління здійснюється не пізніше, ніж за сім днів до дати проведення прийому, відповідно до Порядку організації та проведення особистого прийому громадян у Державній службі України з питань геодезії, картографії та кадастру та її територіальних органах, затверджений наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України 04.06.2015 №128, зареєстрованого у Міністерстві юстиції України 22.06.2015 №739/27184.