Захід відбувся 10 лютого 2016 року; його тема – «Нове в земельному законодавстві та проблеми регулювання земельних відносин». Зустріч відбулась під головуванням Зайзбурга Олега Анатолійовича, заступника голови Єланецької районної державної адміністрації та за участі начальника Єланецького районного управління юстиції у Миколаївської області, представників Єланецької державної нотаріальної контори, секретарів та землевпорядників селищної та сільських рад.
Начальник Відділу Держгеокадастру в Єланецькому районі  Вікторія Філіпська взяла участь у семінарі–нараді
Представники Єланецької державної нотаріальної контори розкрили питання про основні вимоги Цивільного кодексу України щодо порядку відкриття і оформлення спадщини спадкоємцями в разі смерті власника землі та управління спадковим майном.
Начальник Єланецького районного управління юстиції у Миколаївській області ознайомила присутніх з порядком переходу спадщини у власність територіальної громади за відсутності спадкоємців та визнання її відумерлою.
Начальник Відділу Держгеокадастру в Єланецькому районі  Вікторія Філіпська взяла участь у семінарі–нараді
Начальник Відділу Держгеокадастру в Єланецькому районі Миколаївської області Вікторія Філіпська інформувала присутніх з питань:
1. про основні вимоги норм земельного законодавства щодо порядку встановлення і використання невитребуваних земельних часток (паїв), укладення договорів оренди землі;
2. про практику проведення земельних торгів (аукціонів) та реєстрації земельних ділянок;
3. зміни до нормативно–правових актів в земельному законодавстві, а саме змін до Земельного Кодексу України, Законів України «Про землеустрій» та «Про Державний земельний кадастр».
Начальник Відділу Держгеокадастру в Єланецькому районі  Вікторія Філіпська взяла участь у семінарі–нараді
Фахівець звернула особливу увагу присутніх, що при наданні погодження селищною та сільськими радами щодо відведень земельних ділянок у власність необхідно враховувати норми чинного земельного законодавства. Вона наголосила на необхідності надання на місцевому рівні роз’яснень учасникам антитерористичної операції щодо порядку отримання земельних ділянок у власність, а саме хто має право подавати клопотання, отримувати накази, а також надання роз’яснень щодо необхідності розроблення проектів землеустрою, порядку їх погодження, необхідності реєстрації земельної ділянки та подання її на затвердження.
На завершення виступу В. Філіпська звернулась з проханням до селищного та сільських секретарів і землевпорядників щодо спільної плідної співпраці та ще раз наголосила на дотриманні всіх норм та вимог чинного законодавства при реалізації права громадян на землю. Це дасть можливість попередити виникнення конфліктних ситуацій та підвищить рівень довіри до влади.