20 грудня відбулася колегія Головного управління Держ­зем­а­ге­н­т­с­тва у Миколаївській області. В ході заходу обговорювалися питання підсумків роботи у 2013 році. Перший заступник начальника Головного управління В. В. Лепеха відзначив — рік був складний. Він приніс чимало змін до земельного законодавства, які потребували оперативного реагування. Зокрема, з 01.01.2013 змінено порядок реєстрації земельних ділянок, впроваджено автоматизовану систему кадастру. Крім того, в області проведено інвентаризацію земель сільськогосподарського призначення державної власності. “Робота велась і у вихідні дні, і ночами, але ми спромоглися зробити непоганий подарунок Миколаївщині до Дня святого Миколая”, – підсумував Віталій Васильович.
Другим питанням порядку денного розглядався стан виконавської дисципліни. Структура органів земельних ресурсів веде активний документообіг. Щотижня опрацьовуються тисячі документів, що становлять кореспонденцію з громадянами, громадськими організаціями, органами державної влади та органами місцевого самоврядування. Гарантією їх належного відпрацювання у визначений законом строк стало впровадження системи електронного документообігу в рамках програмного комплексу “ДОК ПРОФ”. Водночас, територіальні органи Держземагентства у районах та містах Миколаївщини мають потенціал до покращення роботи з населенням. З початку нового року цей потенціал стимулюватиметься дисциплінарними заходами, – на голосив В. В. Лепеха.
Також перший заступник начальника Головного управління привітав всіх з успішним проходженням атестації. Подібна перевірка відповідності працівників державної землевпорядної служби займаним посадам проводиться раз на три роки. Цього разу вона показала значне професійне зростання у кадровому складі як Головного управління Держзем­агентства у Миколаївській області, так і в територіальних органах на місцях. Основними спеціальностями, що “котируються” найвище, залишаються землеустрій, кадастр, геодезія, картографія, правознавство.
Наостанок учасників засідання привітали з наступаючими новорічними та різдвяними святами з побажаннями плідної активної роботи у новому році.