Колегія Головного управління Держ­зем­а­ге­н­т­с­тва у Миколаївській області обговорила, зокрема, хід встановлення меж водоохоронних зон та прибережних захисних смуг вздовж водойм в межах області; розгляд звернень фізичних та юридичних осіб з питань передачі земельних ділянок сільгосппризначення державної власності для всіх потреб; попередження корупційних проявів; стан виконавської дисципліни та результати внутрішнього аудиту.
Засідання вів начальник головного управління С. В. Ніколаєв. Він зазначив, що до кінця року очікується встановлення водоохоронних меж чорноморського узбережжя в Очаківському і Березанському районі. Також Сергій Володимирович закликав керівників територіальних органів Держзем­агентства у районах і містах ретельніше підходити до розгляду проектів землеустрою, що мають специфікою врахування водоохоронних меж: “Тут дуже тонка грань, за якою — прокуратура і суд”.
Крім прибережних захисних смуг неабиякої уваги потребує питання передачі земельних сільгоспугідь державної власності. Тут особливим акцентом виступає необхідність наявності агрохімічного паспорту на кожну земельну ділянку. Вартість його становить до 1800 грн., тож ведеться робота з відповідальними виконавцями щодо можливості зменшення ціни.
Наступного тижня, підсумував засідання керівник обласного землевпорядного відомства, відбудеться семінар-нарада за участю представників реєстраційної служби управлінь юстиції. В ході їх діяльності з реєстрації земельних ділянок виникло чимало робочих питань. Тож їх розгляд у спільному колі сприятиме подальшій конструктивній співпраці обох відомств в інтересах людей.