Перший заступник начальника Головного управління Держземагентства області О. Радик повідомив: “На Миколаївщині з початку року від реалізації земельних ділянок та прав оренди на них до державного та місцевого бюджетів надійшло 1730,46 тис. грн.”
Олексій Володимирович відзначив, що загалом було продано 9 земельних ділянок державної та комунальної власності загальною площею 0,25 га. Проведено 6 земельних торгів, на яких продано права оренди на 22 земельні ділянки загальною площею 332,33 га. Зокрема, на аукціоні було продано права оренди на 11 земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності та 11 – комунальної власності.
Разом з цим, за словами керівника обласної землевпорядної служби, Головне управління провело конкурси з відбору виконавців земельних торгів з продажу прав оренди на 45 земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності.
“На сьогодні Головним управлінням Держземагентства у Миколаївській області укладено з переможцями конкурсів 3 договори про підготовку лотів до продажу прав оренди на 29 земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності на земельних торгах”, – відзначив посадовець.
Фахівці головного управління вживають необхідних організаційних заходів щодо підготовки до продажу та реалізації земельних ділянок на аукціонах. Вони формують перелік земельних ділянок, які або права на які пропонується виставити для продажу на земельних торгах.