У Миколаївській області встановлено межі 152 населених пунктів з 920 поселень. З них встановлено межі у таких містах обласного підпорядкування: Миколаїв, Вознесенськ та Южноукраїнськ. На сьогодні розробляються проекти землеустрою щодо встановлення меж чотирьох населених пунктів: с. Воскресенське та с. Миколаївське Жовтневого району, с. Чорноморка Очаківського району, с. Баловне Новоодеського району.
Фахівцями головного управління Держземагентства у Миколаївській області спільно із територіальними органами неодноразово проводилась роз’яснювальна робота із головами райдержадміністрацій, головами міських рад міст обласного значення, районних та сільських рад про необхідність встановлення меж населених пунктів та внесення інформації до державного земельного кадастру.
19 лютого 2013 року Миколаївською облдержадміністрацією за участь начальника Головного управління Держземагентства у Миколаївській області була проведена розширена нарада з головами райдержадміністрацій та районними архітекторами. На ній обговорювалось питання необхідності розроблення проектів землеустрою щодо встановлення (зміни) меж населених пунктів.