За минулий місяць державними кадастровими реєстраторами регіону до Національної кадастрової системи внесено інформацію про 1,5 тисячі земельних ділянок та видано 2,2 тисячі витягів про земельні ділянки з Державного земельного кадастру. Щотижня фахівці землевпорядної служби області приймають і опрацьовують близько тисячі заяв з питань ведення Державного земельного кадастру.
З початку 2015 року землевпорядники Миколаївської області прийняли від громадян 23,29 тис. заяв про реєстрацію земельних наділів та видачу витягів із кадастру. Спеціалісти опрацювали 23,18 тис. заяв (99% від загальної кількості).
За час роботи Національної кадастрової системи державні кадастрові реєстратори Миколаївщини внесли до Державного земельного кадастру відомості про 75,77 тис. земельних ділянок та видали 75,59 тис. відомостей про земельну ділянку.
Спеціалісти територіальних органів земельних ресурсів області з початку цього року зареєстрували 8 598 земельних ділянок та видали 12 920 витягів з Державного земельного кадастру. Найбільше земельних ділянок зареєстровано у Жовтневому – 1 296, Врадіївському – 649, Веселинівському – 488 районах та м. Миколаєві – 819. Найбільшу кількість витягів із кадастру фахівці видали у Вознесенському – 1 180, Новоодеському – 1153, Арбузинському – 1010 та Первомайському – 980 районах.
«Землевпорядники області, завдяки роботі Національної кадастрової системи, перевіряють актуальність даних про земельні ділянки, вносять відповідні зміни до відомостей, наявних у Державному земельному кадастрі, виправляють, у межах повноважень, допущені помилки. До того ж, відкритість кадастрової інформації забезпечує непорушність права власності на землю, прозорість в управлінні земельними ресурсами, сприяє покращенню інвестиційного клімату.» – зазначила заступник чальника землевпорядної служби області Катерина Василюк.