Чинний обвинувальний вирок, винесений Жовтневим районним судом Миколаївської області стосовно голови однієї з селищних рад області, який, зловживаючи службовим становищем, заволодів цільовими бюджетними коштами, виділеними державою на заходи із землеустрою.
Так, посадова особа, перебуваючи у змові з керівництвом місцевого комерційного підприємства, використовувало своє службове становище і уклало фіктивний договір з юридичною особою на виготовлення технічної документації на проведення нормативної грошової оцінки земель населених пунктів у межах селищної ради. За нібито виконану роботу на підставі сфальсифікованих документів виконавцю були перераховані 80 тисяч 410 гривень бюджетних коштів.
Рішенням суду посадова особа визнана винною у вчиненні злочинів, передбачених ч.2 ст.191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем), ч.1 ст.366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України. Призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на три роки з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих, адміністративно-господарських функцій, а також функцій представників влади строком на 2 роки, з відстрочкою виконання вироку на 2 роки.
Цивільний майновий позов селищної ради суд задовольнив і стягнув з засудженого на користь позивача 80 тисяч 410 гривень.