До XXX сесії Миколаївської міської ради підготовлено низку документів з питань надання в оренду земельних ділянок для будівництва та реконструкції існуючих об’єктів.
Більшості заявників не відмовлено і надано земельні ділянки в оренду на різні терміни.
Найбільші земельні ділянки передані в оренду під будівництво житла. Їх площа коливається від 3722 до 5985 квадратних метрів і вони призначені для будівництва багатоквартирних будинків. 15 земельних ділянок надали в гарнізоні Леваневців під будівництво котеджів.
Більшість земельних ділянок вимагався під будівництво та реконструкцію комерційних об’єктів — магазинів, фізкультурно-оздоровчих комплексів, кафетеріїв, громадсько-торговельних та офісних центрів, автомийок та сервісних пунктів.
Для вирішення соціальних питань городян Миколаївська обласна філармонія отримала в постійне користування 6741 кв. м для реконструкції колишнього кінотеатру під нову будівлю філармонії.
Інтерес до виробничої діяльності практично відсутній, як не зважати на надання 9496 кв. м для розміщення та експлуатації споруд автомобільного транспорту та дорожнього господарства.
В цілому депутати підтримали продаж землі загальною площею 81596 кв. м. за 3474252 грн. У середньому вартість одного квадратного метра склала 42,58 гривень.