Мешканець Миколаєва отримав цей документ про належну йому земельну ділянку у Вознесенському районі. Для цього йому не довелося залишати обласний центр.
Досі замовлення витягу відбувалося лише за місцем безпосереднього розташування ділянки. А тепер замовлення витягу здійснюється через Публічну кадастрову карту. Вона розміщена на офіційному сайті Держгеокадастру. Можливість замовлення послуги онлайн скорочує процедуру оформлення до декількох хвилин. Свій витяг замовник отримав у Центрі надання адміністративних послуг Миколаєва, лише подавши посвідчення особи.
На Миколаївщині перший землевласник скористувався онлайн-послугою замовлення витягу про земельну ділянку
Раніше подібний процес супроводжувався втратами часу, корупційними ризиками. Зараз рознесення функції реєстрації заяви та її обробки зводить до мінімуму можливість зловживань. “А за попередніх умов етап подачі заяви та видачі результатів знаходився під контролем одного кадастрового реєстратора”, – підкреслює позитив новації керівник обласної землевпорядної служби Наталя Ільчанінова.
Вона закликала суб’єктів сфери земельних відносин до активного використання принципово нового рівня сервісу, запровадженого на засадах екстериторіальності громадян. На її думку, простота і зручність інтерфейсу замовлення витягів доступні навіть початківцям у роботі з комп’ютером.