«Загальна площа земельних наділів, щодо яких прийнято рішення про надання дозволів на розроблення проектів землеустрою, становить 2275,6736 га» – повідомила заступник керівника землевпорядної служби області Катерина Василюк. За її словами, натепер розроблено і затверджено документацію із землеустрою щодо 239 земельних ділянок площею 368,0573 га, які вже передано у приватну власність.
З моменту запровадження ініціативи земельного відомства про першочергове забезпечення земельними наділами захисників Вітчизни та членів родин загиблих воїнів, до територіальних органів земельних ресурсів та органів місцевого самоврядування області за станом на теперішній час надійшло 3227 заяв від учасників АТО та членів їх сімей щодо виділення ділянок у межах норм безоплатної приватизації.
Землевпорядники вже опрацювали більше половини клопотань.
Миколаївщина поставила під рушницю чи не найбільшішу кількість військових серед регіонів Україні. Наразі до рідних осель повертаються демобілізовані військовослужбовці. Тому землевпорядники Миколаївщини продовжують активну роботу щодо виділення земельних ділянок на території області учасникам антитерористичної операції.