За підсумками І півріччя обсяг розмежування земель державної і комунальної власності по Миколаївщині складає 931,1 тис. гектарів.
Відповідно до Програми розвитку земельних відносин у Миколаївській області на 2011-2014 роки потреба в коштах на проведення робіт з розмежування земель державної та комунальної власності складає 23,6 млн грн. З них в межах населених пунктів — 2,0 млн грн. Решта 21,6 млн грн. – за межами населених пунктів.
Зазначеною Програмою заплановано на 2011 рік для проведення робіт по розмежуванню земель 538,4 тис. грн. за кошти місцевих бюджетів. З них 169,2 тис. грн. – з коштів, що надходять в порядку відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва.
Наразі Державним підприємством «Миколаївський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою» укладено два договори на проведення робіт по розмежуванню земель державної та комунальної власності в межах с. Рибаківка та с. Лугове Рибаківської сільської ради Березанського району Миколаївської області за кошти місцевих бюджетів, що надходять в порядку відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва.