З початку запровадження ініціативи про безкоштовне забезпечення учасників АТО земельними ділянками у Миколаївській області землевпорядники надали військовослужбовцям 2 150 дозволів на розробку проектів землеустрою на земельні ділянки загальною площею 2 890,6 га.
Усього у Миколаївській області 3 965 захисників Вітчизни виявили бажання отримати земельний наділ. Лише за останні два тижні до органів державної влади та місцевого самоврядування надійшло 168 заяв від військовослужбовців.
Найбільша кількість звернень зареєстрована у Миколаївському (232), Первомайському (219) та Вознесенському (152) районах, а також у місті Миколаїв (1 861).
Із загальної кількості земель 1 454 (67,5%) ділянок площею 2 821,7 га заявники планують використати для ведення особистого селянського господарства. Ще 699 земельних наділів площею 68,83 га – для будівництва та обслуговування житлового будинку і господарських споруд.
За результатами розгляду заяв прийнято 342 рішення про затвердження проектів землеустрою та надання у власність 544 земельних ділянок площею 640,2 га учасникам АТО.
«Землевпорядники Миколаївської області роблять все можливе для того, щоб наші учасники АТО могли у найкоротші терміни оформити необхідний пакет документів та отримати земельні ділянки. Фахівцями органів землевпорядної служби продовжуються пошуки вільних земельних масивів для передачі у власність військовослужбовцям», – зазначила в.о. начальника Головного управління Держгеокадастру у Миколаївській області Наталія Ільчанінова.