31 березня 2015 року у Миколаївській області на продаж на конкурентних засадах будуть виставлені права оренди на 4 земельні ділянки сільськогосподарського призначення у Баштанському районі в адміністративних межах Привільненської, Новоолександрівської та Ленінської сільських рад. Земельні ділянки загальною площею 109,01 га за цільовим призначенням – для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, планується передати в оренду на 7 років. Стартовий розмір річної орендної плати встановлено у сумі 64,54 тис. гривень. Організатором торгів виступає Головне управління Держземагентства у Миколаївській області, виконавцем визначено товарну біржу «Катеринославська». Земельні торги розпочнуться о 11.00 годині і будуть проведені за адресою: м. Миколаїв, вул. Садова, 3-в.
Інформація про лоти із зазначенням місця розташування земельної ділянки, її площі та кадастрового номера, а також стартового розміру річної орендної плати розміщена на сайті Держземагентства України у розділі “Земельні торги”.
За більш детальною інформацією бажаючі взяти участь у набутті права оренди на зазначені земельні ділянки на конкурентних засадах можуть також звертатися до виконавця земельних торгів.
Учасником земельних торгів може бути фізична або юридична особа, яка подала виконавцю земельних торгів необхідні документи, сплатила реєстраційний та гарантійний внески, зареєстрована у книзі реєстрації учасників земельних торгів і відповідно до закону може набувати право власності чи користування земельною ділянкою, яка виставляється на земельні торги.
Особа, яка бажає взяти участь у земельних торгах, не пізніше ніж за три робочі дні до їх проведення подає виконавцю земельних торгів заяву про участь у земельних торгах, а також інші документи, зазначені в частині сьомій статті 137 Земельного кодексу України.
Також, Головним управлінням у Миколаївській області заплановано проведення двох конкурсів з відбору виконавця земельних торгів. 13 березня 2015 року відбудеться конкурс з відбору виконавця земельних торгів, щодо продажу прав оренди на 8 земельних ділянок державної власності сільськогосподарського призначення розташованих у Березнегуватському районі, а 20 березня 2015 року, щодо продажу прав оренди на 5 земельних ділянок державної власності сільськогосподарського призначення розташованих у Баштанському та 3 земельні ділянки у Казанківському районах.
З більш детальною інформацією бажаючі взяти участь у конкурсі з відбору виконавців земельних торгів можуть ознайомитися на офіційному сайті Держземагентства України www.land.gov.ua у розділі «Земельні торги», підрозділі «Конкурси з відбору виконавців», або звернувшись за контактними телефонами вказаними в оголошеннях.