У травні поточного року від продажу земельних ділянок та сплати розстрочки за раніше продані наділи до місцевих бюджетів надійшло 424,36 тис. грн.
За минулий місяць продано права оренди на три земельні ділянки несільськогосподарського призначення державної власності площею 0,05 га на суму 61,63 тис. грн.
З початку року на Миколаївщині продано 12 земельних ділянок площею 0,3 га вартістю 419,76 тис. грн. На земельних торгах продано права оренди на 22 земельні ділянки загальною площею 332,33 га та вартістю 441 тис. грн.
Переважна частина коштів від продажу наділів надійшла до місцевих бюджетів, для яких реалізація земельних ділянок несільськогосподарського призначення є одним із основних ресурсів наповнення. Загалом за п’ять місяців 2015 року до місцевих бюджетів Миколаївської області від продажу прав оренди на земельні ділянки надійшло 1708,12 тис. грн.

Довідково:
Продаж земельних ділянок несільськогосподарського призначення державної та комунальної власності проводиться згідно з вимогами статті 128 Земельного кодексу України місцевими державними адміністраціями або органами місцевого самоврядування в межах їх повноважень.
Підставою для укладення договору купівлі-продажу земельної ділянки є рішення місцевої державної адміністрації, сільської, селищної, міської ради про продаж земельної ділянки. Ціна земельної ділянки в цьому випадку визначається за експертною грошовою оцінкою, що проводиться організаціями, які мають відповідну ліцензію на виконання цього виду робіт, на замовлення органів державної влади або органів місцевого самоврядування.