26 серпня відбулося засідання постійної комісії Миколаївської обласної ради з питань аграрної політики, земельних відносин та соціального розвитку села.
Серед іншого розглянуто проблему встановлення та зміни меж населеного пункту Коблеве. У планах Миколаївщини — створити на базі села курортне місто з усіма відповідними наслідками. Однак на даний момент сільрада не може вирішити питання про включення до села земельної ділянки площею 1235,5 га. На частині цієї території у зоні відпочинку в межах Коблівської сільської ради фізичними та юридичними особами використовується 17 земельних ділянок на підставі документів, виданих органами виконавчої влади Одеської області.
Дані земельні ділянки знаходяться в адміністративних межах Миколаївської області, в зоні відпочинку Коблево. Однак в ході перевірки документи, що підтверджують право власності або право користування на земельні ділянки державним інспекторам не були надані з посиланням на те, що правовстановлюючі документи були видані органами виконавчої влади Одещини.
Межа між Миколаївською та Одеською областю була встановлена у 1936 році згідно з рішенням Ради Міністрів Української РСР “Про створення Миколаївської області”.
Згідно з Актом польових обстежень і погодження адміністративних границь від 21.11.1991 та листа від 22.09.03 № 1/283 Державного картографічного геодезичного фонду України (Укркартгеофонд) межа між Сичавською сільською радою Комінтернівського району Одеської області та Коблевською сільською радою Березанського району Миколаївської області проходить по середині Тилигульського лиману протяжністю 6,4 км і по відкритій місцевості пойми між сільськими радами — 1,8 км. Границя проходить по лінії, яка являється межею Одеської та Миколаївської області, як зазначено на топопланах видавництва Головного управління геодезії і картографії.
Постійна комісія облради вважає, що якнайскоріше розв’язання питання затвердження меж села має присікти всі спроби самозахоплення чорноморського узбережжя.
Сільській раді рекомендовано укласти договір із землевпорядною організацією щодо проведення робіт по встановленню меж населеного пункту та інвентаризації земель, які включаються до складу села. Це питання розглядатиметься на наступній сесії Миколаївської облради.