Про це йшлося на засіданні колегії Головного управління Держгеокадастру у Миколаївській області. В. о. начальника головного управління Держгеокадастру Олександр Салієнко розповів, що на рахунках органів місцевого самоврядування області знаходиться 9,8 млн. гривень, що надійшли у порядку відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва.
“На ці кошти можна вирішити багато проблемних земельних питань. Інвентаризація земель та нормативна грошова оцінка земель за межами населених пунктів — серед пріоритетів”, – відзначив посадовець. – “А лише завдяки нормативній грошовій оцінці земель під водними об’єктами, за прогнозами, надходження до бюджетів зростуть на 800 тисяч гривень щорічно”.
Учасники колегії також розглянули стан роботи відомства за І півріччя, питання виявлення та попередження корупції, заслухали правові нюанси щодо реорганізації Держземагентства, обговорили особливості кадрової політики тощо. “Ми не можемо дозволити собі зволікати з розв’язанням проблемних моментів”, – підсумував Олександр Салієнко. – “До наступного засідання колегії, у вересні, виявлені недоліки мають бути зняті з порядку денного”.