З початку року у Миколаєві запроваджено нову нормативну грошову оцінку земель. Ця подія викликала значний резонанс і серед представників бізнесу, і в міському депутатському складі. Новий розмір нормативної оцінки земель обласного центру став об’єктом дискусій.
Головне управління Держкомзему у Миколаївській області не залишилося осторонь цієї полеміки. Голова Миколаївського міського відділення ВГО “Спілка оцінювачів землі” О. Абрамов направив листа фахівцям обласної землевпорядної служби. У ньому йшлося про відповідність вимогам чинного законодавства нормативної грошової оцінки земель обласного центру та рішення Миколаївської міської ради про її затвердження.
Обговоренню листа було присвячене перше в цьому році засідання науково-технічної ради у складі 12 осіб. Воно відбулося 29.02.12 за участю представників Головного управління Держкомзему у Миколаївській області. До розгляду були залучені працівники науково-дослідного та проектного інституту землеустрою, земельно-кадастрових організацій, науковці.
В підсумку засідання сформульовані усні рекомендації в рамках компетенції обласної землевпорядної служби. Вони були запропоновані керівнику громадської організації для службового використання в діяльності Спілки.