Рішення про передачу працівникам бюджетної сфери земельних ділянок в селі Чаусове-2 законне. Ніхто цю землю в людей не забере. Так заступник голови Миколаївської облдержадміністрації Володимир Луста прокоментував ситуацію навколо передачі у власність земельних ділянок для ведення особистого підсобного господарства біля села Чаусове-2 Первомайського району. Земельні ділянки передані безоплатно у власність 775 громадянам – працівникам бюджетної сфери.
Раніше представники ТОВ «Агрофірма Корнацьких» заявляли, що бюджетникам роздали земельні паї навколо села Чаусове-2, які вже більше десяти років належать родині Аркадія Корнацького, і що передача землі є незаконною.
У відповідь керівник Головного управління Держзем­агентства в Миколаївській області А. Мальований роз’яснив, що є рішення Первомайського районного суду, яким державний акт на право приватної власності на земельну ділянку, виданий двом жителям Первомайського району – Корнацькому О. В. і Корнацькій К.П. – визнано недійсним. І землі на законних підставах були віднесені до земель запасу.
Місцева влада прийняла рішення про виділення зазначених земель запасу жителям Первомайщини – працівникам бюджетної сфери. Первомайська райдержадміністрація видала розпорядження № 471-р від 12.10.12 про надання дозволу громадянам України на складання проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність для ведення особистого підсобного господарства в межах території Ленінської сільської ради.
Ще одним розпорядженням райдержадміністрації № 523-р від 20.11.2012 затверджено проект землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність громадян України для ведення особистого підсобного хазяйства із земель запасу державної власності.
«Люди однозначно отримали б ці землі як землі запасу. Райадміністрація має право розпоряджатися землями запасу на свій розсуд. Тобто рішення було законно і землі у людей не відберуть», – підсумував заступник губернатора В. Луста.