Парламентський Комітет з питань національної безпеки та оборони одноголосно відхилив законопроект, що пропонує дозволити силовим структурам займатися продажем землі. Як повідомив голова Комітету Анатолій Гриценко, таке рішення було прийнято 8 вересня на черговому засіданні Комітету.
Законопроект №6644, авторам якого є Григорій Калетнік та Олег Черпіцький пропонував внести зміни до чинного законодавства з метою дати дозвіл Міноборони, МВС, Службі безпеки України, Управлінню держохорони та решті силових структур проводити комерційні операції з продажу майна.
Анатолій Гриценко зазначив, що питання виникло не через турботу про фінансування силовиків.
"Справа в тім, що у військову відомстві залишилися сотні тисяч гектарів землі, сотні військових містечок, полігонів та лісових господарств, десятки тисяч будівель і споруд. І все це «вільне» майно, контролюючи всю владу в країні, можна досить швидко та безконфліктно прибрати до рук".
Таку ідею Гриценко охарактеризував як "Клондайк для «чепчиків»", натякаючи на одного з авторів законопроекту — Олега Черпіцького. Гриценко звернув увагу на цікавий збіг обставин — рідний брат Олега Черпіцького Олександр зараз обіймає посаду заступника міністра оборони і водночас — директора Держдепартаменту надлишкового майна та земель.
Гриценко повідомив, що члени Комітету з питань нацбезпеки та оборони висловилися категорично проти цього законопроекту та відправили його на доопрацювання.

(За матеріалами газети "Реклама на село")