Працівники територіального підрозділу Головного управління Держземагентства у Миколаївській області задоволені нововведеннями, які нещодавно були запроваджені в систему управління. Зокрема, мова йде про автоматизовану систему електронного документообігу «ДОК Проф», а також надання адміністративних послуг у спеціально створених центрах при місцевих державних адміністраціях.
Відтепер документообіг відбувається повністю в електронному вигляді, внаслідок чого зменшилися витрати на необхідні раніше канцелярські вироби. Немає потреби у доставці документів до Києва в центральний апарат Держземагентства України. Роботу центрів надання адміністративних послуг, завдяки співпраці з районними державними адміністраціями розпочато з 1 січня поточного року.
В кінці 2014 року було проведено значну роботу у стислі терміни. Не всі місцеві державні адміністрації були готові забезпечити центри надання адмінпослуг усім необхідним для роботи. У кожному адмінцентрі працює представник Держземагентства, який безпосередньо працює з громадянами. Дане нововведення зводить до мінімуму контакт громадянин-урядовець і є дієвим методом запобігання та протидії корупції. Хоча зазначені нововведення потребують часу для становлення та укорінення, роботу у даному напрямку налаштовано правильно та згідно з вимогами для підвищення ефективності виконання завдань Державного агентства земельних ресурсів України.