Прийоми громадян є важливою ділянкою роботи спеціалістів землевпорядної служби області. Це одна з форм зміцнення та розширення зв’язків із широким колом громадськості.
Так, упродовж І кварталу на прийом в органи земельних ресурсів Миколаївщини завітало близько 850 осіб. Землевпорядники усвідомлюють: організація роботи зі зверненнями громадян потребує уважного розгляду, чіткого сприйняття та фахового розуміння проблем, з якими звертаються мешканці області. Тому всі звернення спеціалісти розглядають кваліфіковано, об’єктивно і своєчасно.
Першочергово розглядаються звернення осіб пільгових категорій і тих, які потребують соціального захисту та підтримки: ветеранів Великої Вітчизняної війни і праці, громадян, які постраждали внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС, багатодітних сімей, одиноких матерів тощо.
Для зменшення кількості проблемних питань, що порушуються в ході прийомів громадян спеціалісти Головного управління Держземагентства області проводять масштабну роз’яснювальну роботу серед населення, зокрема: на постійній основі проводяться семінари для учасників земельних відносин, надаються юридичні консультації громадянам із земельних питань. Також у рамках інформаційно-роз’яснювальної роботи землевпорядники області на інформаційних дошках усіх територіальних органів Держземагентства в районах та містах області, а також за допомогою веб-сайту Головного управління висвітлюють актуальні роз’яснення норм земельного законодавства.