Територіальні органи надають платні та безоплатні адміністративні послуги, вичерпний перелік яких визначено постановою Кабінету Міністрів України від 1 серпня 2011 року № 835, та якою встановлено фіксовану плату за надання таких послуг громадянам та суб’єктам.
З початку поточного року землевпорядна служба Миколаївської області надала безоплатно фізичним та юридичним особам 50,5% адміністративних послуг.
Загалом фахівцями територіальних органів земельних ресурсів Миколаївщини було надано 76950 адмінпослуг, з яких 38833 – на безоплатній основі.
Найчастіше жителі області зверталися до фахівців органів Держземагентства по витяги із Державного земельного кадастру про земельну ділянку, з питань державної реєстрації земельної ділянки та надання витягів про нормативну грошову оцінку ділянки.
При цьому, від наданих землевпорядниками платних адміністративних послуг в області за 2014 рік до Державного бюджету України надійшло 2199325 гривень.
Слід зазначити, що починаючи з 3 липня 2014 року у зв’язку із внесенням змін до Закону України “Про Державний земельний кадастр” адмінпослуги з державної реєстрації земельної ділянки, державної реєстрації обмежень у використанні земель, внесення відомостей до Державного земельного кадастру та змін до них надаються безоплатно.