Земельний ринок в Україні дуже млявий, в той же час ситуація стабілізувалася і до середини 2016 навряд чи відбудуться істотні зміни. Про це заявив провідний аналітик столичної компанії SV Development Сергій Костецький.

«В даний час спостерігається стабілізація земельного ринку: щось на частку відсотка дорожчає, щось злегка дешевшає», – зазначає експерт.

За словами С. Костецького, ринок землі в Україні на даний момент дуже млявий: кількість угод досягла мінімуму за весь час незалежності України і особливо за останні два роки.

«Був момент, що укладення угод на ринку землі взагалі припинилося. Можу припустити, що земельний ринок навіть не залежить від того, як скоро економіка країни стабілізується. Разом з тим можу стверджувати, що ситуація на земельному ринку зараз стала трохи краще », – пояснює аналітик.

За його словами, оскільки земельний ринок зараз дуже млявий, все стоїть на місці, то знижувати ціни далі вже немає сенсу, а підвищувати невигідно, тому що ніхто поки не горить бажанням купувати землю.

«Думаю, до кінця цього року і, як мінімум, до середини наступного року така тенденція збережеться. Якщо навіть, припустимо, в економіці все буде добре, то спочатку піде вгору ринок первинної нерухомості, потім вторинної нерухомості, житлової нерухомості і тільки потім вже піде ринок землі. Мій гіпотетичний прогноз такий, що до середини 2016 глобально нічого не зміниться », – прогнозує С. Костецький.