Торік депутати Миколаївської міської ради на шести сесіях розглянули заяви громадян та юридичних осіб про продаж земельних ділянок. І хоча не всі вони були задоволені, але все ж погодили купівлю 19,1055 гектара. 17 земельних ділянок викупили громадяни і 6 – юридичні особи.
Найбільшу земельну ділянку, понад 11 гектарів викупило ТОВ «Нерейінтертранс» для обслуговування майнового комплексу. За 1 квадратний метр землі для виробничих цілей заплатили 28 гривень. «Європейській транспортній стивідорній компанії» і «Дунайській судноплавно-стивідорній компанії» для обслуговування перевантажувального комплексу 1 кв. метр обійшовся вже в 43 гривні.
Вартість 1 кв. метра землі під житловими будинками варіювала від 24 до 88 гривень. А якщо земельна ділянка купувалася для будівництва та подальшого обслуговування житлового будинку, то ціна зростала до 115 гривень.
Покупці повинні заплатити до міського бюджету 9956911 гривень. Щоправда, двом з них депутати дозволили оплату провести з розстрочкою на 3 і 5 років.
Для порівняння слід зазначити, що за 2007 р., коли «земля була в ціні», міськрада погодилася на купівлю 55,7 га землі за 26 млн. грн.