23 травня 2012 року Кабінет Міністрів України прийняв Постанову “Про внесення змін до Методики нормативної грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення та населених пунктів та Методики нормативної грошової оцінки земель несільськогосподарського призначення (крім земель населених пунктів)”.
Зі вступом у дію цього нормативно-правового акта суттєво скоротяться строки проведення нормативної грошової оцінки окремої земельної ділянки та зменшаться терміни надання витягу з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки.
Зокрема, цим урядовим рішенням передбачається встановлення чіткого терміну видачі витягів із технічної документації з нормативної грошової оцінки земель, що не перевищує 7 робочих днів.
Постанова розроблена Держземагентством на виконання відповідних положень Національного плану дій на 2012 рік щодо впровадження економічних реформ на 2010‑2014 роки “Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава”.
Таким чином, громадяни, власники та користувачі земельних ділянок (які розташовані у межах м. Первомайська), яким необхідний витяг із технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки, мають звернутися до управління Держкомзему у м. Первомайську Миколаївської області з відповідною заявою, зразок якої розміщений у приміщенні управління та протягом 7 робочих днів із моменту реєстрації заяви їм буде наданий відповідний витяг з технічної документації з нормативної грошової оцінки земель.
За довідками звертатися за адресою: м. Первомайськ, вул. Грушевського, 3, каб. 324.

Управління Держкомзему у м. Первомайську

(Газета “ТВ Всесвіт”, 05.07.2012 р.)