З початку запровадження ініціативи про забезпечення земельними ділянками на Миколаївщині 3 248 учасників АТО та членів родин загиблих отримали дозволи на розробку проектів землеустрою для відведення землі. Загальна площа земельних ділянок становить 5 589,5 га.
Учасники АТО планують використовувати 2 895 ділянок площею 5 477 га для ведення особистого селянського господарства. Під будівництво та обслуговування житлового будинку та господарських споруд військовослужбовці отримають 1 029 наділів площею 104,5 га. Для ведення садівництва відведуть 57 ділянок площею 5,9 га.
Усього із заявами про отримання землі до територіальних органів землевпорядної служби та органів місцевого самоврядування області звернулося 6 437 учасників АТО.
Найбільше звернень отримали у м. Миколаєві (2 376 заяв), Миколаївському (435), Первомайському (328) районах та у м. Первомайську (311). Усі клопотання учасників АТО розглядаються у стислі терміни та в першочерговому порядку. Військовослужбовці можуть ознайомитись з переліком зарезервованих земель у графічному альбомі-атласі, розміщеному на офіційному сайті Головного управління Держгеокадастру у Миколаївській області.