Сьогодні відбулася зустріч трудового колективу Головного управління Держкомзему у Миколаївській області з представником податкової інспекції. Захід організовано за ініціатив держслужбовців землевпорядної служби. Підставою для його проведення стали новації у порядку заповнення і подання податкових декларацій.
Кампанія з декларування доходів покликана активізувати антикорупційну діяльність. Це усвідомлюють всі працівники Головного управління, від керівництва до спеціалістів. Саме тому на зустрічі яблуку не було де впасти.
Фахівець-податківець проінформував про основні моменти заповнення декларації і додатків до неї. Він докладно зупинився на питаннях земельної власності, що підлягає декларуванню.
Присутніх зацікавили і питання з особистого життєвого досвіду. Зокрема, значні труднощі викликає декларування доходів членів родини. Непросто із зазначенням адреси проживання, що відрізняється від реєстрації. Чимало спеціалістів бідкалося, що подання декларацій за місцем проживання вимагає від них тривалого від’їзду, в тому числі до інших областей. Ці проблеми доведені до відома фахового податківця. Можливо, їх враховуватимуть щодо зміни методичних рекомендацій щодо декларування доходів.
За наказом по Головному управлінню, декларування відбувається під егідою управління справами та кадрової роботи. Значний обсяг роботи виконується і відділом бухгалтерського обліку.