У квітні в містах і районах області проведено 31 зустріч з громадськістю. У форматі “круглих столів” землевласники мали змогу представити свою позицію щодо проекту Закону України “Про ринок земель”. Всього у заходах взяли участь близько тисячі фермерів, селян, керівників агропідприємств з 14 районів та міст.
Серед озвучених селянами пропозицій – укладання із сільською радою договорів на соціальне партнерство покупцем земельної ділянки; реєстрацію права власності на земельну ділянку при відчуженні проходити в сільській раді за місцем знаходження земельної ділянки.
Перед працівниками сфери Держкомзему та керівниками райдержадміністрацій поставлено низку питань. Так, людей цікавила процедура оформлення та реєстрації договорів оренди земельних ділянок. Обговорювався порядок оформлення пасовищ для громадського випасу худоби, уточнення вартості робіт з нормативно-грошової оцінки земель населених пунктів, зміни цільового призначення земельної ділянки. Представників громад ознайомили з ходом виконання місцевих програм розвитку земельних відносин, процедурою оформлення та видачі державних актів на право власності на земельні ділянки. Обговорено проблеми отримання у власність угідь для ведення садівництва, відновлення меж земельної ділянки в натурі, приватизації землі в межах населених пунктів.
Всього з початку року проведено вже 87 таких зустрічей. Їх проведення планується і в подальшому, з метою ширшого охоплення і територіальних громад, і кожного землевласника зокрема.