У форматі “круглих столів” землевласники мали змогу представити свою позицію щодо проекту Закону України “Про ринок земель”. Всього у заходах взяли участь понад 300 фермерів, селян, керівників агропідприємств.
Селянами озвучено низку пропозицій. Зокрема, щодо права сільськогосподарських підприємств на придбання земельних ділянок. З даного питання надано рекомендації про внесення змін до ст.10 проекту закону України „Про ринок земель” щодо включення до переліку суб’єктів на набуття у власність земель за цивільно–правовими договорами сільськогосподарських підприємств, правонаступників КСП.
Серед інших питань – порядок розроблення проектів землеустрою, що забезпечують еколого-економічного обґрунтування сівозміни та впорядкування угідь; оформлення земельних ділянок. Також цікавив стан використання земель на території місцевих рад.
Всього з початку року проведено вже 227 таких зустрічей. Їх проведення планується і в подальшому, з метою ширшого охоплення і територіальних громад, і кожного землевласника зокрема.