Всього з такими заявами звернулося 2 тис. 119 військовослужбовців. З них 824 звернення надійшло до Головного управління Держземагентства у Миколаївській області, 1 тис. 133 – до Миколаївської міської ради та інші 162 – до інших органів місцевого самоврядування. Робота за даним напрямом систематизується. Налаштовано взаємодію територіальних органів Головного управління, залучено голів адміністрацій.
За результатами розгляду усіх заяв вже прийнято 659 рішень про надання дозволу на розробку проектів землеустрою з відведення 1 тис. 35 земельних ділянок площею 1 тис. 149 га, з них:
– для будівництва та обслуговування житлового будинку прийнято 100 рішень про надання дозволу на розробку проектів землеустрою з відведення 476 ділянок на площі 46,7 га;
– для ведення особистого селянського господарства прийнято 559 рішень відносно 559 земельних ділянок;
– для ведення фермерського господарства прийнято шість рішень щодо затвердження проектів землеустрою з відведення шести земельних ділянок площею 51,95 га, а також прийнято два рішення про надання дозволу на розробку проектів землеустрою з відведення двох земельних ділянок для сінокосіння та випасання худоби площею 22,5 га.
Крім того, за станом на теперішній час за дорученням Миколаївської обласної державної адміністрації в Головному управлінні розглядаються заяви з виділення земельних ділянок для військовослужбовців частини А0898 та їх сімей, які покинули тимчасово окуповані території Автономної Республіки Крим.
Завдяки плідній співпраці землевпорядників та представників органів місцевого самоврядування, проблем з виділення земельних ділянок воїнам-інтернаціоналістам (ветеранам Афганістану) та воїнам-учасникам антитерористичної операції не виникає, а їх звернення опрацьовуються у першу чергу.