Фахівці Головного управління Держгеокадастру у Миколаївській області з початку року провели державну експертизу землевпорядної документації по 861 об’єкту. Проведенню обов’язкової експертизи підлягало 847 перевірених об’єктів, 14 було подано на вивчення в добровільному порядку.
За підсумками перевірки 345 матеріалів (40% від загальної кількості) отримали позитивну оцінку. На доопрацювання землевпорядники повернули 516 (60%) пакетів документів.
Так, у жовтні поточного року спеціалісти провели державну експертизу 67 об’єктів проектно-технічної документації, розробленої державними землевпорядними та іншими суб’єктами підприємницької діяльності. З них 51 документацій (76%) повернено на доопрацювання, а 16 (24%) оцінено позитивно.
Державну експертизу землевпорядної документації фахівці проводять з метою дослідження, перевірки, аналізу та оцінки об’єктів експертизи на предмет їх відповідності вимогам законодавства, встановленим стандартам, нормам і правилам. Під час проведення експертизи інспектуються матеріали із землеустрою та оцінки земель, а також документація державного земельного кадастру. За підсумками проведеного аналізу готуються обґрунтовані висновки.