За заявами воїнів-учасників антитерористичної операції та членів родин загиблих воїнів територіальні органи земельних ресурсів та органи місцевого самоврядування Миколаївщини прийняли 237 рішень про затвердження проектів землеустрою та надання у власність 376 земельних ділянок. Загальна площа наділів складає 445,35 гектарів.
Всього у Миколаївській області 3 тис. 539 воїнів-учасників антитерористичної операції подали заяви на отримання земельних ділянок. За результатами розгляду звернень землевпорядники надали 1356 дозволів на розробку документації землеустрою. Це – 1946 земельних ділянок площею 2 тис. 514 гектарів, що становить 54,9% від загальної кількості звернень.
З них, для ведення особистого селянського господарства – 1 250 рішень (на 1 250 земельних ділянок) площею 2 446,4 гектари та 160 рішень на відведення земельних наділів для індивідуального будівництва загальною площею 68,45 га.
«Миколаївські землевпорядники ведуть активну роботу щодо пошуку вільних земельних масивів, які можна передати у власність військовослужбовцям. Основна задача – враховувати всі потреби тих захисників Вітчизни, хто звертається за допомогою. Як і раніше, заяви учасників АТО розглядаються у першу чергу та у найкоротші терміни», – зазначила заступник начальника землевпорядної служби Миколаївщини Катерина Василюк.