«За результатами експертизи 47 документацій (68,1%) оцінено позитивно, 22 (31,9%) – повернуто на доопрацювання» – розповіла заступник начальника земельної служби області Катерина Василюк.
Усього за минулий місяць фахівці Головного управління провели державну експертизу 69 об’єктів проектно-технічної документації, розробленої державними землевпорядними та іншими суб’єктами підприємницької діяльності.
У порівнянні з показниками за минулий місяць, обсяги землевпорядних робіт зменшилися вдвічі. Про це свідчить кількість землевпорядної документації, яка надійшла до землевпорядної служби області у квітні поточного року. Землевпорядники області провели державну експертизу 112 об’єктів проектно-технічної документації. Під час розгляду яких повернули на доопрацювання та оцінили позитивно відповідно 42 (37%) та 70 (63%).

Довідково:
Державна експертиза землевпорядної документації проводиться з метою забезпечення її відповідності законам, стандартам, нормам і правилам. Об’єктами державної експертизи є документація із землеустрою та документація з оцінки земель, види яких визначені законом, а також матеріали і документація державного земельного кадастру. Основні завдання і принципи державної експертизи визначені Законом України «Про державну експертизу землевпорядної документації».