В Києві відбувся семінар на тему: «Відкритий діалог: ЗМІ, неурядові організації та державні інституції. Використання нових комунікативних можливостей». Таким чином у стінах Укртелерадіопресінституту зустрілися представники ЗМІ, неурядових організацій та державних установ, в тому числі прес-служб органів Держземагентства.
Сторони обговорили проблемні питання взаємодії різних гравців політичної арени в сфері інформації. Зокрема, значні сподівання покладаються на загальнодержавну систему електронного урядування, що впроваджується в державі останніми роками.
Експерти громадських інституцій також наголосили на необхідності використання потенціалу соціальних мереж. Адже з посиленням присутності населення у віртуальному просторі Facebook, Twitter туди мігруватимуть і суспільні взаємодії. Як приклад відзначено Facebook-сторінки органів державної влади, зокрема територіальних підрозділів Держземагентства в областях.
Позитивно оцінено і загальний доступ до Національної системи кадастру через засоби Інтернету. Інтерактивність, відкритість, автоматизованість процесів та незалежність від волі окремих чиновників заслужено поставили автоматизовану систему кадастру на чільне місце серед державних інформаційних проектів.