Перед початком ХХІІІ сесії міськради депутат Ю. Бабков повідомив, що є 1500 заяв на земельні ділянки під індивідуальне будівництво. Але землі немає.
Він попросив міського голову В. Чайку дати доручення директору департаменту фінансів В. Бондаренко виділити «невеликі кошти для того, щоб зробити проект земельних ділянок на території Корабельного району, зокрема, поруч з Інгулецьким каналом». Юрій Валентинович зазначив, що вже обговорив це питання з В. Гуллером, управлінням містобудування і земельних ресурсів, і вони підтримують його. Таким чином, «відразу 800 земельних ділянок зможемо виділити громадянам під індивідуальне будівництво».
Ю. Бабков повідав про неподобства в місті. Одні пишуть заяву без вказівки адреси і чекають, коли їм дадуть землю. Інші городяни «бігають, шукають, знаходять, роблять топозйомку», а коли пишуть заяву, то їх ставлять у загальну чергу, а знайдену земельну ділянку віддають іншим. «Я вважаю, це неправильно. Ми повинні переглянути це питання », – констатував Ю. Бабков.
Після полум’яної промови депутата мер В. Чайка констатував: «Питання дуже цікаве». При цьому здивувався, як можна в місті «знайти земельну ділянку». Адже в міськвиконкомі тримають на контролі всі квартири і земельні ділянки. Потім Володимир Дмитрович нагадав, що тричі земельна комісія не змогла надати земельні ділянки для дітей-сиріт. Три роки мер просить міськраду виділити землю під будівництво «однієї комунальної лазні». Потім В. Чайка проінформував Ю. Бабкова, що в місті немає 1500 заяв на отримання землі. В. Гуллер йому підказав, що їх 950 заяв.
«Тому я ще раз можу сказати, що вся земля, яка у нас сьогодні є, вона в першу чергу під контролем депутатів міської ради», – сказав міський голова. Потім розповів про «цікаву дівчину», яка просить 50 гектарів і обіцяє їх освоїти за 1 рік. Причому посилається на доручення губернатора. «Ми виділяємо сьогодні землю так, як це можливо», – сказав мер.
Слід нагадати, що рівно рік тому заступник мера В. Гуллер заявив, що в черзі на виділення земельних ділянок під індивідуальну забудову знаходиться 670 городян. У 2012 році планувалося передбачити виділення коштів у міському бюджеті на розробку проекту детального планування біля Інгулецького каналу в Корабельному районі. Це буде близько 600 земельних ділянок. Поштовхом до цих планів стало звернення тепер вже депутата міськради, а тоді тільки директора «Миколаївобленерго» Ю. Антощенко, який мав намір отримати у міської влади 50 земельних ділянок для працівників свого підприємства в мікрорайоні Богоявленський.