Інформуємо землевласників та землекористувачів фізичних осіб, що 23 серпня 2013 року сплив граничний термін сплати земельного податку. Переважна більшість жителів області вчасно і в повному обсязі сплатили земельний податок. Однак, на жаль, є і боржники.
Тому закликаємо вас, шановні громадяни, терміново сплатити земельний податку будь-якому відділенні банку або в сільській раді і нагадуємо про відповідальність за несплату або несвоєчасну сплату податку.
До фізичних осіб – землевласників, землекористувачів та орендарів, з якими узгоджено суму грошового зобов’язання щодо плати за землю, застосовується штрафна (фінансова) санкція у таких розмірах:
– при затримці до 30 календарних днів включно, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов’язання, — у розмірі 10% погашеної суми податкового боргу;
– при затримці понад 30 календарних днів, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов’язання, — у розмірі 20% погашеної суми податкового боргу. Крім того, нараховується пеня.
А відповідно до ст.141 Земельного кодексу України передбачено, що у разі систематичної несплати земельного податку, земельна ділянка може бути вилучена без згоди землекористувача в судовому порядку.