Розглянувши інформацію, що розміщена на місцевих Інтернет-сайтах Миколаєва та області щодо відсутності в нашому регіоні бланків державних актів на право власності на земельну ділянку Головне управління Держкомзему у Миколаївській області інформує.
До 17.06 2011 питання відсутності в області бланків державних актів на право власності на земельну ділянку не існувало. Напружена ситуація склалася тільки в останній тиждень, тобто після 17.06.2011, в зв’язку з незначною залишковою кількістю бланків державних актів на право власності на земельну у Головному управлінні Держкомзему у Миколаївській області.
З метою врегулювання даної ситуації 17.06.2011 Головним управлінням Держкомзему у Миколаївській області до Держземагентства України направлено листа № 507/8-3-400/11 щодо вирішення питання видачі бланків державних актів на право власності на земельну ділянку, форму яких затверджено чинним законодавством.
При цьому кількість наявних Технічних документацій із землеустрою, по яким Миколаївській регіональній філії ДП «Центр ДЗК» необхідно отримати та заповнити бланки державних актів на право власності на земельну ділянку (для інших потреб) становить понад 1498 штук, без урахування кількості земельних ділянок.
Незначна залишкова кількість бланків державних актів у Головному управлінні не дає змоги в повній мірі забезпечити видачу бланків державних актів на право власності на земельну ділянку по технічним документаціям накопиченим у Миколаївській регіональній філії Державного підприємства «Центр державного земельного кадастру».
Приймаючи до уваги дану ситуацію до Держземагентства повторно 13.07.2011 за № 619/8-3/400/11 направлено листа щодо прискорення розгляду питання видачі Головному управлінню бланків державних актів на право власності на земельну ділянку, або дозволити використовувати наявні бланки державних актів на право власності на земельну ділянку, які отримані на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 05.08.2009 № 844 «Деякі питання реалізації права власності на землю громадянами України».
Також слід зазначити, що 13.07.2011 в телефонному режимі від з Держземагества отримано інформацію проте, що питання розподілу бланків державних актів на право власності на земельну ділянку розглянуто Головою Держземагентства. Орієнтовний термін видачі Держземагентством Головному управлінню бланків державних на право власності на земельну ділянку 19-20 липня 2011 року.