Відповідно до ст. 33 Закону України "Про оренду землі", після закінчення терміну, на який укладено договір оренди землі, орендар, котрий належно виконував умови договору, має за інших рівних умов пріоритетне право на поновлення договору.
Якщо орендар продовжує користуватися земельної земельною ділянкою після закінчення терміну договору оренди, і немає письмових заперечень орендодавця, упродовж одного місяця після закінчення терміну дії договору він підлягає поновленню на той самий термін і на тих самих умовах, які передбачав договір. Письмове заперечення здійснюють листом-повідомленням орендодавця до орендаря.
У разі поновлення договору оренди землі на новий термін, його умови можна змінити за згоди сторін. Ухвалені зміни треба обумовити в новому договорі.
Також слід мати на увазі, що відповідно до вимог статті 18 Закону України "Про оренду землі" для набуття чинності договору, який підлягає поновленню, згідно з частиною третьою статті 33 Закону України "Про оренду землі" стосовно нього повинна відбутися процедура державної реєстрації. Водночас для процедури державної реєстрації договору оренди землі потрібне підтвердження згоди орендодавця на поновлення відповідного договору.