Suntory вирішила приєднатися до нелегкої загальносвітової боротьби зі зміною клімату. Компанія сформувала підрозділ Midorie, який тепер, судячи з усього, займеться озелененням міст.
Продуктом компанії став замінник звичайної землі під назвою Pafcal. Взагалі-то цей матеріал являє собою пористий уретан. Це щось на зразок флористичної губки. Він хороший тим, що підводить до коренів рослин не тільки воду, а й повітря. Крім того, на відміну від грунту він не «пливе», навіть будучи поставленим у вертикальне положення і, вже тим більше, під час дощу або за вітряної погоди.
Хоча його основна перевага, мабуть, в тому, що він значно легший. Але при цьому він твердіший, ніж звичайна земля. Як стверджують творці, 450 грамів нового продукту за складом і властивостями еквівалентні кілограму ґрунту.
Якщо прикрасити фасад або дах будівлі листяними рослинами, які ростуть на такий «землі», це не тільки зменшить кількість вуглекислого газу в місті, а й знизить температуру будинку в середньому на 10 градусів. А це для таких міст, як Токіо, досить немало. Адже столиця Японії – царство бетону і систем кондиціювання. В ньому майже немає місця рослинам. А якщо місце і знаходиться, то іноді взагалі – під землею.
Справа в тому, що для японців особливо важливі параметри будівлі. Адже в цій острівній країні нерідкі землетруси. Тому будь-яке нововведення оцінюється, насамперед, з точки зору безпеки для людей і міста в разі природних катаклізмів.
Адміністрація Токіо вже замовила озеленення всіх будинків середніх розмірів. Кожен озеленений квадратний метр даху/стіни обійдеться покупцеві в 25-30 тисяч японських ієн (230-280 доларів) при товщині уретанового шару 18 сантиметрів.

(За матеріалами газети "Реклама на село")