Наскільки масово індійські фермери закуповують землі в Грузії? Ця тема постала після опублікованої в одному з видань статті “Пенджабські фермери знайшли в Грузії нові дешеві пасовища”. Автор публікації розповідає про незвичайну міграцію, яка відбувається зараз з Пенджабу до Грузії, та купівлю індійцями сільськогосподарських угідь.
Як заявили в міністерстві сільського господарства Грузії, питання приватизації земель є прерогативою міністерства економіки, і з даної теми коментарів робити не можуть.
В економічному відомстві володіють тільки тією інформацією, що індійці купують землі у приватних фермерів. Міністерство не планує втручатися в це питання.
Представники ЗМІ спілкувалися з покупцями, які кидають усі і вкладаються в купівлю чи оренду землі в Грузії. Новоявлені фермери іноді не надто твердо знають, де розташована майбутня господа – чи то на кордоні з Туреччиною, чи то з Вірменією. Натомість добре знають, скільки за неї заплатять: 950 доларів США за гектар за оренду на 99 років. Це набагато менше, ніж коштувала б така оренда в перенаселеному Пенджабі, де «землі на всіх не вистачає».