В Миколаєві на громадський розгляд виставили «План-схему зонування Миколаєва до затвердженого Генерального плану міста». Ця схема – складова частина містобудівної документації обласного центру. На ній позначені райони міста, які планується закріпити як певні зони.
За умовними позначеннями і погляду на карту зрозуміло – де зона промислова, де зона рекреації, де зона житлової забудови, висотної, де зона індивідуальної забудови.
Якщо на карті позначена промислова зона, то ніхто не має права ні просити, ні приймати рішення на сесії міськради про будівництво житлового будинку на цій землі. Отже, ця план-схема після її прийняття на сесії позначить чіткі рамки і правила того, як у Миколаєві проводитиметься виділення земель.
Цю схему розробляло столичне ДП «Діпромісто». Воно здало її місту наприкінці минулого року. Тепер же ця план-схема виставлена для проведення громадських слухань. Кожен мешканець міста може запропонувати внести в цю план-схему зміни або ж додати до неї свої пропозиції. Такі зауваження розглядатимуться та, якщо будуть коректні, відправлятимуться до розробника – в ДП «Діпромісто».
На думку посадовців, на міська рада розглядатиме цей документ не раніше березня цього року.